Gezinsbond Ichtegem  -  Groeit met je mee
kopieer onderstaande link in je browser en blijf op de hoogte van alle activiteiten.

https://www.facebook.com/gezinsbond8480  

NIEUWE ECHO december 2017  lees je hier            
  Raadpleeg hier het agenda via Bonds activiteiten 2018
Hieronder vind je een verslag van de voorbije activiteiten maar ook de aankondiging van nieuwe activiteiten.


Met dank aan onze adverteerders!  We bevelen hen u warm aan.
Hier vind je de volledige lijst.

Zwemlessen Gezinsbond in Gistel afgelast !!!

Onlangs vernamen we dat de verbouwingswerken aan het zwembad van Gistel veel groter waren dan aanvankelijk ingeschat en dat deze niet zouden klaar zijn voor onze voorjaarsreeks zwemmen.
We hebben toen verwoede pogingen gedaan bij alle zwembaden in de regio: Torhout, Zedelgem, Lichtervelde, Kortemark, Middelkerke.
Ofwel waren er geen vrije uren, ofwel was het zwembad niet geschikt ofwel vonden we geen leerkrachten omwille van uur of afstand.
Tot onze spijt moeten we bijgevolg onze voorjaarsreeks zwemlessen in Gistel afgelasten en wellicht ook onze najaarsreeks…
Dit is een gevolg van overmacht, waar we helaas geen oplossing voor vonden.
Alle deelnamegelden worden zo spoedig mogelijk teruggestort. Dit is een serieuze karwei, wil dus wel even geduld oefenen.
Onze excuses voor het ongemak. Zodra we onze lessen weer kunnen starten, laten we dit heel graag weten!

Voor Gezinsbond Ichtegem, Koekelare, Gistel
Nico Wynthein, co÷rdinator zwemmen
Willy Hosten, voorzitter gezinsbond Ichtegem


14de kindercarnaval
met clown Tobi  en een gezellige groep kinderen
met ouders - grootouders - begeleiders - bestuursleden - sympathisanten.

Een spetterend feest doorspekt met goocheltrucs, spelletjes en kinderdisco.
en niet te vergeten onze verkiezing kinderprinses en kinderprins:

Emma Serruys
Ilian De Jaegher


38ste tweedehandsbeurs

VOLZET voor standhouders.

Zaterdag 24 maart 2018  van 13.30u. tot 16.30u. in dorpshuis De Ster, Engelstraat 54,  Ichtegem                              

kinder-, tiener- en dameskledij,
speelgoed,
kinderboeken,
baby- en kinderartikelen,
kinderfietsen,
kinderwagens,
en nog veel meer …

Info: Cindy Matten, Melkerijstraat 21 Ichtegem tel. 051/58 09 50 cindyendanny@skynet.beDeze tweedehandsbeurs gaat uitzonderlijk door in de Ster in afgeslankte vorm wegens de verbouwingswerken aan de sporthal. We hopen dat onze najaarsbeurs weer in de sporthal kan doorgaan!

Volgende Tweedehandsbeurs op zaterdag 15 september  2018.34ste PAASEIERENRAAP !!!  

Paaszaterdag 31 maart 2018
om 10.30u. voor alle kleuters en lagere schoolkinderen
in het kasteeldomein Rosendahl, Moerdijkstraat.Opnieuw nodigen we al onze bondskinderen vanaf  geboortejaar 2015 tot en met 2006 uit om op paaszaterdag in het prachtige kasteeldomein Rosendaal paaseieren te komen zoeken! Maar ook de ouders en oudere kinderen zijn welkom op onze paasaperitief!

We zijn heel blij dat we opnieuw in het kasteeldomein paaseieren kunnen zoeken. Oprechte dank aan de eigenaar! De kleuters zoeken per leeftijdsgroep in een afgebakend gedeelte van het bosje samen met hun ouders.  De lagere schoolkinderen komen zoeken in een ander deel van het bos,  zonder hulp van ouders of wie dan ook! 

Inschrijven verplicht. Dat doe je best hier.Onze BONDSFIETSCLUB in samenwerking met Dorpshuis De Ster
start zijn 30ste  fietsseizoen op woensdag 4 april 2018 !!!


Onze Bondsfietsclub nodigt opnieuw uit voor een wekelijkse afspraak elke woensdag tussen april en oktober.  We vonden een nieuw koppel Luc en Christa bereid om onze Fietsclub, samen met onze trouwe baankapiteins Roger, Wilfried, Gilbert, Freddy en Patrick, verder in goede banen te leiden! Hartelijk welkom! Hopelijk houden ze het evenveel jaren vol als Roger en Maria: 19 jaar!

We verzamelen telkens op woensdagnamiddag tegen 13.45 uur aan de dorpshuis De Ster, Engelstraat 54,  voor een aangename, ontspannende fietswandeling van om en bij de 30 km tegen gezapig tempo. Iedereen kan en mag mee! Jong en minder jong! Samen uit, samen terug thuis tegen ten laatste 17 uur. Onderweg voorzien we een sanitaire en koffiestop om wat bij te komen en bij te praten!

Zowel elektrische als gewone fietsen zijn welkom! Iedereen kan en mag mee! Gezelligheid is troef en ondertussen maken we de stramme spieren los en steken een frisse neus op. De fietstochten gaan altijd door tenzij het pijpenstelen regent!
Elke tocht wordt deskundig voorbereid en begeleid door onze baankapiteins!

LEES HIER MEER .INSCHRIJVEN KAN HIER. WEES ER SNEL BIJ!


Verbruikersclub stelt voor:Lees meer en schrijf hier meteen in.

               
recreatieve minvoetbalclub ‘De Bondgenoten” startte zijn 32ste voetbalseizoen ! 

Iedereen is welkom, iedereen kan erbij !


We spelen iedere donderdag in de sporthal in Ichtegem

       Van 18u. tot 19.15u. het 1ste uur
       Van 19.15u. tot 20.30u. het 2de uur     

Maximum 7 tegen 7

 
Bioscooptickets Kinepolis met spaarkorting online bestellen!

Onze leden kunnen rechtstreeks via  www.gezinsbond.be/ledenvoordelen

bioscooptickets online bestellen met spaarkorting!

De voucherprijs blijft 10.90 euro, er wordt automatisch 2 euro spaarkorting per gekocht ticket in je online spaarportemonnee geplaatst.Met de voucher kan je dan ofwel online je plaats boeken bij een Kinepolis naar keuze ofwel je voucher printen en meenemen en in een

Kinepolis inruilen voor een ticket.

Nog een extra service voor onze leden! Zeker interessant voor de komende kerstvakantie! Of misschien een cadeautip?


In memoriam

Antoin Blomme  1/4/1942 – 6/10/2017


Het bondsbestuur rouwt om het veel te vroege en bruuske afscheid van haar bestuurslid en eresecretaris Antoin.
Antoin werd geboren en bracht zijn jeugdjaren door in Roksem. Hij kwam als jong koster naar Ichtegem in 1961 en huwde Ivette Timmerman in 1963. Toen kwam het jonge paar ook in Ichtegem wonen. Op vraag van onderpastoor EH Paul Depondt werd hij secretaris van de ‘Bond van Kroostrijke gezinnen’, later de ‘Bond van grote en jonge gezinnen’ en nu de ‘Gezinsbond’. Als secretaris was hij ook penningmeester en verantwoordelijke voor de kortingkaarten op het openbaar vervoer voor grote gezinnen. Elk jaar opnieuw was het een huzarenstukje om die fotootjes van elk gezinslid op die groene kaart te krijgen en die kaarten tijdig uit Brussel terug te krijgen om aan de leden te bezorgen.
Antoins pretoogjes schitterden toen hij vertelde over zijn memorabele Zwart Pietrol waarbij hij in een kruiwagen thuisgebracht werd …
In 1978 trad een volledig vernieuwd en verjongd bestuur aan. Antoin bleef als enige lid van het vroeger bestuur deel uitmaken van die nieuwe ploeg en gaf hen alle krediet. Hij ‘jeunde’ zich tussen die jonge gasten en voelde zich goed in die ploeg. Hij werd wijkco÷rdinator voor de St.-Bertinuslaan, Moerdijkstraat en Vijver en bezorgde onze leden altijd stipt de lidkaarten en ons tijdschrift Echo.
Antoin was een plichtsgetrouw bestuurslid, je kon op hem rekenen. Zonder veel woorden, heel bescheiden, maar met een groot engagement.
Antoin is ondertussen 54 jaar bestuurslid en meteen de pater familias van ons bondsbestuur. In 1990 stond hij aan de wieg van een nieuw initiatief dat tot op vandaag succes kent: onze gezinsdropping. Hij zou er 25 edities van voorbereiden en tot een goed einde brengen, samen met EH Baert en Carlos Vierstraete. Telkens weer genoot hij met volle teugen van een geslaagde dropping.
Vandaag moeten we veel te vroeg afscheid nemen van Antoin. We zullen je missen Antoin. Je was een fijne collega-bestuurslid, een goede vriend.
Het ga je goed, waar je ook bent! Dank voor alles!
Aan Ivette, Luc en Ingrid, Ann en Stefaan en kleinkinderen onze oprechte deelneming!
Het bestuursteam van Gezinsbond Ichtegem

De rouwbrief kan je hier raadplegen.

Het afscheidswoord kan je hier nalezen.


Bestuursteam Gezinsbond Ichtegem 4 september 2017


Naar aanleiding van de 6-jaarlijkse bestuursverkiezingen van de Gezinsbond namen we een nieuwe foto van ons bestuursteam:
vooraan v.l.n.r. Freddy Deschryver, Hilde Osteux, Patrick Bogaert, Willy Hosten, Frank Despiegelaere, Nico Wynthein, Raf Muylle
tweede rij: Nicole Vergote, Robrecht Claeys, Stijn Samyn, Hilde Vandekerkhof, Sara Declercq, Kathleen Vandenberghe, Hilde Gheleyns
derde rij: Chris Dewaele, Glenn Velle, Patrick Devos, Yves Maertens, Marc Dobbels, Patrick Verplancke

niet op de foto: Thomas Bert, Ann Blomme, Antoin Blomme, Thomas Bert, Lena Borra, Anje Crevits, Karien Dejonghe, Roger Dewulf, Rob Dingenen,  Cindy Matten, Lysianne Sabbe, Nancy Versyck, Johan Viaene.
 

Op de 6-jaarlijkse verkiezingen voor het bestuur van Gewest Houtland werden onze voorzitter Willy Hosten  opnieuw verkozen tot gewestvoorzitter, onze secretaris Frank Despiegelaere tot bestuurslid en onze vice-voorzitter Patrick Bogaert en penningmeester Nico Wynthein tot lid van de Gewestelijke algemene vergadering


G E Z I N S S P O R T  -  I C H T E G E M

De recreatie sportclub voor het gezin !

Leden van de Gezinsbond genieten fikse kortingen op alle activiteiten van Gezinssport!


Hiernaast links in de rubriek 'Gezinssport'  lees je alles over het recreatieve sportaanbod van Gezinsport: badminton, volleybal,
fitness voor dames en minvoetbal
en de fikse kortingen die Bondsleden genieten!


 

Gezinsbond-logo

FacebookTwitter

Van 2 tot 9 februari loopt de Vlaamse Week tegen Pesten. Ketnet en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten slaan opnieuw de handen in elkaar met een STIP IT-campagne. Hun oproep is simpel: plaats vier stippen op je hand om te tonen dat je tegen pesten bent en opkomt voor slachtoffers. Heel wat kinderen en jongeren doen mee. Als (groot-)ouder kan je solidair zijn. Zet ook stippen en engageer familie, buren en collega's om je voorbeeld te volgen.

 

De Gezinsbond STIPT mee. Jij ook?

Kriebelende gezinsuitstappen tijdens de krokusvakantie

Met Krokuskriebels ontdek je musea op een originele, boeiende manier. Zoektochten, vertellingen, belevingsparcours, spelletjes en creatieve ateliers prikkelen je verbeelding op 1.001 manieren!

 

Krokuskriebels is op gezinsmaat en biedt voor elk wat wils. Van peuter tot twaalfjarige. En natuurlijk doen de ouders en grootouders lekker mee. Als lid van de Gezinsbond geniet je bovendien van een flinke korting op iedere activiteit.

 

Vind een activiteit op maat

Morgen laatste dag vroegboekkorting paaskampen

Natuurlijk gaan je kinderen graag op jeugdkamp tijdens de paasvakantie. Zoveel leuks willen ze niet missen! Zoals de talloze puzzels in 'Escape Room', het sportief taalkamp 'Vive le sport!' en de avonturen in 'Expeditie Ardennen' of '#Mega-Adventure'. Voor jongeren vanaf 16 jaar is er de animatorcursus.

 

Als lid van de Gezinsbond krijg je nog t.e.m. eind januari de vroegboekkorting (15 euro) bovenop de ledenkorting (40 euro).

 

Geniet gauw nog van je vroegboekkorting

Tijdskrediet of ouderschapsverlof: wat kies je het eerst?

De stress van de combinatie werk en gezin wordt soms te veel. Omdat je de kinderen ook graag eens zelf afhaalt van de schoolpoort, ze meer hobby's hebben of omdat je gewoon er eens wil zijn voor je kinderen. Gelukkig bestaat er zoiets als tijdskrediet en ouderschapsverlof!

 

Maar wat is het verschil tussen tijdskrediet en ouderschapsverlof? En welk verlof neem je het best eerst op?

 

Ontdek het op GoedGezind.be

Cadeau-idee: Das Box, leuke groepsactiviteiten in een doos

Op zoek naar een originele activiteit voor een familie- of verjaardagsfeest? Bij Das Box vind je leuke stadsspelen die je in groep kan spelen op je smartphone of tablet. Naast de tastbare elementen die je in de doos terugvindt, zorgt de virtuele app of chatbot voor een unieke ervaring.

 

Als lid van de Gezinsbond krijg je 10 % spaarkorting op tal van soorten groepsactiviteiten: van digitale speurtochten en citygames tot een spannend achtervolgingsspel.

 

Kies de box die bij je past

Kop Op: ga bewust om met je smartphone

Het toenemende smartphonegebruik heeft een invloed op ons gezinsleven, slaapgewoontes en werkritme. De campagne 'Kop Op' helpt je om je smartphone bewuster te gebruiken. Een campagne door provincie Antwerpen in samenwerking met de Gezinsbond, UGent, UAntwerpen en Mediawijs.

 

Met een zelftest op KopOp.be ontdek je welk type smartphonegebruiker je bent. Op basis van je profiel krijg je tips om de balans te herstellen. Wil je een stapje verder gaan? Download dan ook de app en breng je 'mobiel DNA' in kaart.

Advertentie
Plan je uitstap met de familie op de Infodag

Trek je er graag eens een dag of een weekend op uit met vrienden of familie? Bezoek dan op zaterdag 24 februari in Merelbeke de Infodag Groepen. Meer dan 90 standhouders staan er klaar met tips en aanbod voor je volgende trip.

 

Op de beurs kan je ook genieten van de vele Oost-Vlaamse streekproducten. Kookdemonstraties (van Breydel en de Kollebloem) en sprekers zorgen voor extra animo op de beurs.

 

Ga naar de Infodag op 24 februari

En er is nˇg meer!

  • Doe voor 2 februari mee aan de wedstrijd en maak kans op tickets voor de exclusieve premiŔre van de animatiefilm 'Early Man', een hilarische komedie voor de hele familie. Aanwezigen krijgen een goodiebag inclusief een klei-kit om zelf het hoofdpersonage Dug mee te maken.
  • Bestudeer het menselijk lichaam tot in de kleinste details aan de hand van 14 perfect bewaarde lichamen en meer dan 200 anatomische onderdelen. Als lid van de Gezinsbond krijg je 15 % spaarkorting op een ticket voor de fascinerende tentoonstelling Real Bodies.
  • Vier je krokus- of paasvakantie in vakantiecentra De Bosberg en Reigersnest, de ideale kortbij-vakanties. Vanaf 79 euro per persoon geniet je van een geweldig verblijf met gratis animatieprogramma, verwarmd binnenzwembad, buitenspeeltuinen en zelfs een meet & greet met de paashaas.

In de toekomst willen wij je blijven informeren, ook via e-mail. We volgen hierbij steeds de regels van onze privacy-disclaimer. Je kan deze raadplegen via volgende link: www.gezinsbond.be/privacy.

Je kan je persoonlijke gegevens nagaan, wijzigen en updaten via mijn.gezinsbond.be .

Foutje gezien op de site. Graag hier melden.