Gezinsbond Ichtegem  -  Groeit met je mee
kopieer onderstaande link in je browser en blijf op de hoogte van alle activiteiten.

https://www.facebook.com/gezinsbond8480  

NIEUWE ECHO oktober 2018       
  Raadpleeg hier het agenda via Bonds activiteiten 2018
Hieronder vind je een verslag van de voorbije activiteiten maar ook de aankondiging van nieuwe activiteiten.


Met dank aan onze adverteerders!  We bevelen hen u warm aan.
Hier vind je de volledige lijst.

Wegens vertraging van de werkzaamheden aan het zwembad in Gistel zullen we onze zwemlessen niet kunnen
starten op de voorziene datum. Zodra we weten wanneer het zwembad weer open gaat, laten we onze nieuwe startdatum kennen!
Sorry, voor het ongemak!

(Goed nieuws: groen licht voor onze zwemlessen!)


(Als alles meezit, kunnen we in het najaar weer starten met watergewenning, kleuterzwemmen en zwemlessen beginners, gevorderden en vervolmaking
in het zwembad van Gistel, telkens op zaterdag van 10.30u. tot 11.15u en van 11.15u tot 12u. !)

Lees hier verder en schrijf spoedig in.Klik afbeelding aan!


Kinderfilmclub stelt hun eerste film van het seizoen voor:


'Early Man' speelt zich af aan in een tijdperk waarin prehistorische schepsels en
mammoeten over onze planeet wandelden en vertelt het verhaal over de kleine Dug,
die door zijn grootte niet echt geschikt is als holbewoner. Wanneer het noodlot
toeslaat en zijn stamgenoten van hun thuis verdreven worden door rivalen uit het
bronzen tijdperk, is het Dug, de onhandigste van hen allemaal, die moet bewijzen wat
hij kan. Samen met zijn vriendje Hognob gaat Dug de strijd aan tegen Lord Nooth en
zijn handlangers.

Kinderen van Leden Gezinsbond vanaf eerste leerjaar genieten GRATIS TOEGANG voor de eerste film van de Kinderfilmclub op woensdag 10 oktober 2018 om 14u in de Ster op VERTOON VAN HUN BONDSLIDKAART !!!

Lees hier meer.


Lees hier meer en schrijf snel in.

28ste GEZINSDROPPING vrijdag 19 oktober 2018 om 19 uur op de Markt!

Onze jaarlijkse gezinsdropping is een klassieker geworden. Wie er nog nooit bij was, moet het zeker eens proberen: een fikse avondwandeling met vrienden omgeven door een vleugje geheimzinnigheid.

Lees hier meer en schrijf meteen in. Haast je, het aantal plaatsen op de bus is beperkt.


Kortingkaarten openbaar vervoer. Zitdag op op zaterdag 20 oktober 2018 om 10.30u..

Opnieuw organiseren we een zituur waarop onze Bondsleden hun kortingskaarten op het openbaar vervoer kunnen vernieuwen of voor het eerst aanvragen. Wil zoveel mogelijk gebruik maken van dit zituur. Bedankt voor je medewerking !

Er is maar ÚÚn zitdag. Op die dag kan je spoorkaarten aanvragen, de aangevraagde kaarten worden dan thuisbezorgd, je moet ze dus niet zelf afhalen. Nog een gratis service voor onze leden!

Lees er hier alles over!Alle kinderen, ouders en grootouders zijn welkom op onze jaarlijkse, grootse St.-Maartensviering !

* 40ste St.-Maartensfeest op zondag 4 nov. om 14u. aan de Ster.

* 38ste Bietenstoet en Volksfeest op vrijdag 9 nov. om 18.30u. op het Bruwierplein.

* St.-Maarten en Zwarte Piet thuis op bezoek.

Hier vind je de volledige Sintfolder.

Lees het volledige programma en schrijf tijdig in!Dag van de Natuur – 20ste boomplanting zaterdag 17 november 2018 Dorpshuis De Ster 10.30 uur..Graag nodigen we al onze gezinnen die er sedert 1 oktober 2017 een baby bij kregen uit tot onze 18de Boomplanting ter gelegenheid van de Dag van de Natuur op zaterdag 17 november aanstaande. We doen een beroep op jullie medewerking: enerzijds willen we onze omgeving groener en gezonder maken voor onze kinderen en anderzijds een heel oude traditie verder zetten door elke geboorte te vereeuwigen met een boom. Een boom voor elk kind geboren sedert 1 oktober 2017 in de deelgemeente Ichtegem.

NIEUWE FORMULE _ NIEUWE FORMULE
_ NIEUWE FORMULE_ NIEUWE FORMULE_ NIEUWE FORMULE

Elk betrokken gezin wordt ook per brief via de gemeente uitgenodigd.
Er wordt
ÚÚn symbolische boom aangeplant bij  'Dorpshuis De Ster' .
Je krijgt de kans een boom aan te vragen om thuis te planten.

INSCHRIJVEN voor 5 november! Wees er snel bij.

Opgelet, afspraak
in Dorpshuis De Ster, Engelstraat 54.
Je leest er hier alles over.

Opnieuw zin in een avondje gezelschapsspellen? En om nieuwe spellen te leren kennen ? Kom dan naar onze

8ste Gezelschapsspellenavond

We verwachten je opnieuw of voor het eerst met het hele gezin op vrijdag 30 november 2018 vanaf 19u. in Dorpshuis De Ster, Engelstraat 54.

Lees er hier meer over.

Zin in een wekelijks uurtje recreatief minivoetbal ?

Vanaf donderdag 4 oktober 2018 start onze recreatieve minvoetbalclub ‘De Bondgenoten” in de vernieuwde sporthal aan de Keibergstraat zijn 32ste voetbalseizoen ! Iedereen is welkom, iedereen kan erbij ! Nieuwe spelers heel hartelijk welkom! Voor een heel seizoen betalen leden Gezinsbond slechts 25 euro, niet-leden 35 euro, verzekering en lidmaatschap Gezinssport inbegrepen! Hiervan betaalt je Ziekenfonds een flink stuk terug! En uiteraard mag je eerst eens komen proeven en kennismaken om te zien of het wel dat is dat je zoekt…

We spelen iedere donderdag in de sporthal in Ichtegem van 18u. tot 19.15u. het 1ste uur, van 19.15u. tot 20.30u. het 2de uur

Maximum 7 tegen 7.  Wil deze uren respecteren!

Info: Johan Viaene 0485/695628 johan.viaene6@telenet.be


30ste Fietsseizoen Bondsfietsclub

Het 30ste fietsseizoen loopt nog tot en met woensdag 26 september, maar de fietsers die aanwezig waren voor de start van het fietsseizoen hebben nog hun foto tegoed! Ze startten op woensdag 4 april met 24 moedige deelnemers! Vanaf dit seizoen tekenen Luc en Christa Debecker-Bolle voor de co÷rdinatie en ze doen dat voortreffelijk! Ze worden bijgestaan door onze ploeg onmisbare wegkapiteins: Patrick Bogaert, Wilfried Christiaen, Freddy Deschryver, Roger Dewulf en Gilbert Masschaele ! Op de foto zie je ook centrumleidster Evelien Dedrie van ons Dienstencentrum De Ster waarmee we samenwerken en bondsvoorzitter Willy Hosten die de fietsers een succesvol fietsseizoen kwamen toewensen.

LEES HIER MEER .Op woensdag 4 april tekenden 24 trouwe en moedige fietsers present voor de eerste fietswandeling van het 30ste seizoen naar het Kippenmuseum in Keiem.
Op de foto herken je onze trouwe wegkapiteins Patrick Bogaert, Wilfried Christiaen, Freddy Deschryver, Roger Dewulf en Gilbert Masschaele en onze nieuwe co÷rdinatoren Luc en Christa Debecker-Bolle.
Bondsvoorzitter Willy Hosten en centrumleidster Evelien Dedrie van het Lokaal Dienstencentrum de Ster  kwamen hen een goed en veilig fietsseizoen toewensen.
Wie nog wil aansluiten is heel welkom! Afspraak elke woensdag om 13.45u aan de Ster. Iedereen  kan mee ! Samen uit, samen thuis!               
recreatieve minvoetbalclub ‘De Bondgenoten” startte zijn 32ste voetbalseizoen ! 

Iedereen is welkom, iedereen kan erbij !


We spelen iedere donderdag in de sporthal in Ichtegem

       Van 18u. tot 19.15u. het 1ste uur
       Van 19.15u. tot 20.30u. het 2de uur     

Maximum 7 tegen 7

 
Bioscooptickets Kinepolis met spaarkorting online bestellen!

Onze leden kunnen rechtstreeks via  www.gezinsbond.be/ledenvoordelen

bioscooptickets online bestellen met spaarkorting!

De voucherprijs blijft 10.90 euro, er wordt automatisch 2 euro spaarkorting per gekocht ticket in je online spaarportemonnee geplaatst.Met de voucher kan je dan ofwel online je plaats boeken bij een Kinepolis naar keuze ofwel je voucher printen en meenemen en in een

Kinepolis inruilen voor een ticket.

Nog een extra service voor onze leden! Zeker interessant voor de komende kerstvakantie! Of misschien een cadeautip?Ons bestuursteam vierde 90 jaar Gezinsbond en huldigde bestuursleden!

Op zaterdag 16 juni was het bondsteam in de Klyteput samen voor de traditionele verjaardagsbbq 90 jaar Gezinsbond in Ichtegem!
Provinciaal voorzitter Jean-Pierre Landerwyn hield eraan deze viering bij te wonen en de bondseretekens uit te reiken. Nancy Versyck werd gehuldigd om 10 jaar bestuurslid-wijkverantwoordelijke en verantwoordelijke 'Koken voor kinderen', ze ontving een gepersonaliseerd beeldje van Terra Flamma.
Bondssecretaris Frank Despiegelaere en Gezinssportvoorzitter Patrick Verplancke werden gelauwerd om 25 jaar bondsengagement, ze ontvingen elk vier bondsmokken met passende teksten.
Nicole Vergote ontving het zilveren bondsereteken om 30 jaar inzet als bestuurslid-wijkverantwoordelijke en Willy Hosten mocht de hoogste bondsonderscheiding, het Tweede Ereplakket in ontvangst nemen om 40 jaar inzet als plaatselijk voorzitter, 40 jaar lid en 7 jaar voorzitter van het Gewestbestuur Houtland, lid van de Provinciale Vergadering en van de Algemene Vergadering in Brussel.
Vicevoorzitter Patrick Bogaert overhandigde namens het bestuursteam aan een compleet verraste Willy Hosten een gepersonaliseerd Kasperbeeldje waarin zijn inzet voor de Gezinsbond en de St.-Maartenstraditie gesymboliseerd werd.
Zijn echtgenote Ria kreeg een prachtige ruiker bloemen.Na enkele spannende spelletjes trabollen, mochten de heren dit jaar de overwinning claimen.


Bestuursteam Gezinsbond Ichtegem 4 september 2017


Naar aanleiding van de 6-jaarlijkse bestuursverkiezingen van de Gezinsbond namen we een nieuwe foto van ons bestuursteam:
vooraan v.l.n.r. Freddy Deschryver, Hilde Osteux, Patrick Bogaert, Willy Hosten, Frank Despiegelaere, Nico Wynthein, Raf Muylle
tweede rij: Nicole Vergote, Robrecht Claeys, Stijn Samyn, Hilde Vandekerkhof, Sara Declercq, Kathleen Vandenberghe, Hilde Gheleyns
derde rij: Chris Dewaele, Glenn Velle, Patrick Devos, Yves Maertens, Marc Dobbels, Patrick Verplancke

niet op de foto: Thomas Bert, Ann Blomme, Antoin Blomme, Thomas Bert, Lena Borra, Anje Crevits, Karien Dejonghe, Roger Dewulf, Rob Dingenen,  Cindy Matten, Lysianne Sabbe, Nancy Versyck, Johan Viaene.
 

Op de 6-jaarlijkse verkiezingen voor het bestuur van Gewest Houtland werden onze voorzitter Willy Hosten  opnieuw verkozen tot gewestvoorzitter, onze secretaris Frank Despiegelaere tot bestuurslid en onze vice-voorzitter Patrick Bogaert en penningmeester Nico Wynthein tot lid van de Gewestelijke algemene vergadering


G E Z I N S S P O R T  -  I C H T E G E M

De recreatie sportclub voor het gezin !

Leden van de Gezinsbond genieten fikse kortingen op alle activiteiten van Gezinssport!


Hiernaast links in de rubriek 'Gezinssport'  lees je alles over het recreatieve sportaanbod van Gezinsport: badminton, volleybal,
fitness voor dames en minvoetbal
en de fikse kortingen die Bondsleden genieten!

 

 

 


 

Gezinsbond-logo

FacebookTwitter

VeiligOnline.be heeft je stem nodig!


De Gezinsbond heeft onlangs met VeiligOnline.be een award gewonnen als
'Beste Mediawijs Educatief Project'. Veilig Online biedt ouders info en advies
om hen te versterken in de media-opvoeding van hun kinderen.

 

Ondertussen zijn we ook genomineerd voor de '#SaferInternet4EU Awards'.

Help je ons om ook deze Europese prijs te winnen? Daarvoor hebben we je stem nodig.
Stemmen kan via
BetterInternetForKids.eu. Je vindt ons project op deze pagina als

'Safely Online'. Stemmen doe je door op het duimpje te klikken. Alvast dank voor je steun!

Feest mee met de Gezinsbond en Ketnet

Zondag 21 oktober wordt een topdag voor gezinnen! En in het bijzonder voor grootouders en hun kleinkinderen. De Gezinsbond heet je samen met Ketnet welkom op De Grote Familiedag!

 

Heel wat trekpleisters aan de Heizel zetten hun deuren open aan een toptarief. In de Gezinsbond- en Ketnet-animatiezone kan je terecht voor optredens, meet & greets, sprinkastelen, sportieve activiteiten, workshops en bezoeken aan o.a. Mini-Europe, het Atomium en Brussel.

 

Ontdek het uitgebreide programma

Wat gezinnen willen: veiliger verkeer op kindermaat

Gemeenten kunnen gezinnen op heel wat vlakken ondersteunen: een gezonde leefomgeving creŰren, zorgen voor veilig verkeer, het sociaal leven ondersteunen... Om te weten wat gezinnen zelf het belangrijkste vinden, stelde de Gezinsbond een bevraging op. Die werd ingevuld door bijna 10.000 ouders en grootouders.

 

En wat blijkt? Het merendeel van de gezinnen wil dat gemeenten van veilig verkeer op kindermaat hun topprioriteit maken.

 

Lees erover op GoedGezind.be

Met spaarkorting naar de Boekenbeurs

Romans, strips, kinderboeken, thrillers, e-boeken, kunstboeken, doe-het-zelf... Je vindt het allemaal tussen 28 oktober en 11 november op de Boekenbeurs in Antwerp Expo.

 

Maak een praatje met je favoriete schrijver of laat je verrassen door leuke activiteiten, live radio-opnames, mini-optredens, voorleessessies of workshops. Boekenliefhebbers bestellen hun ticket met 10 % spaarkorting via de website van de Gezinsbond.

 

Reserveer nu je ticket met 10 % spaarkorting

Een wervelende jeugdskiweek

Heb je kinderen tussen 8 en 18 jaar die verzot zijn op bergen, sneeuw en een flinke portie winterpret? Laat ze dan met hun vrienden de sneeuw induiken terwijl jij even geniet van wat stilte in huis.

 

Of je kroost nu kiest voor skiŰn of snowboarden, dat het een topweek wordt met Gezinssport Vlaanderen staat nu al vast. Bovendien geniet je als lid van 30 euro extra gezinskorting vanaf het tweede kind en volgende kinderen. Vraag vandaag nog onze gratis wintersportbrochure voor jeugd en gezinnen aan.

 

Bestel nu winterpret voor je kinderen

Tijdelijk 5 % spaarkorting op je Thomas Cook-vakantie

Gezinsbond-leden genieten van een flinke korting op het aanbod van Thomas Cook-vakanties!

Boek je Thomas Cook winter- of zomervakantie bij Gezinsvakantie-Familiatours vˇˇr 31 januari '19 en ontvang 5 % spaarkorting i.p.v. de gebruikelijke 3 %.

 

Zo heb je je lidgeld al gauw terugverdiend!

 

Boek je winter- of zomervakantie

Advertentie
Ecopower pellets: groene warmte voor thuis

Energieco÷peratie Ecopower produceert naast groene stroom ook groene warmte: duurzame houtpellets voor de pelletkachel of -ketel. De pellets worden in Limburg geproduceerd met lokaal hout en recht uit de fabriek thuis geleverd. Het ENplus A1-label garandeert kwaliteit en rendement. Ecopower-pellets zijn goed voor jou, voor je portemonnee Ún voor het milieu.

 

Bestel nu met € 9 euro spaarkorting!

Advertentie
Krijg € 20 cadeau voor je kind via Yongo!


 

Als lid van de Gezinsbond krijg je € 20 cadeau voor je kind, als je begint te sparen (tak 21) of beleggen (tak 23) met Yongo van AG Insurance.

Extra troef: met Yongo wordt sparen veel leuker voor kinderen! Via een coole app sparen ze voor hun favoriete cadeaus samen met familie en vrienden. Bezoek de stand van Yongo op de gezinsdag op 21 oktober.
Of krijg nu al € 20 cadeau!

En er is nˇg meer!

  • Beleef op 21 oktober het KIDconcert (6+) 'Pocahontas' in muziekcentrum De Bijloke. Een familievoorstelling over de onmogelijke liefde tussen Pocahontas en de Engelse avonturier John Smith, met muziek van Antonin Dvorßk. Als lid krijg je 20 % spaarkorting op je tickets.
  • De hele maand oktober ontvang je bij de Vlaamse Oliecentrale/Comfort Energy 40 euro spaarkorting per 1.000 liter stookolie (i.p.v. de gebruikelijke 30 euro), en dit bij een bestelling vanaf 1.000 liter. Check snel je voorraad en plaats je bestelling ten laatste op 31 oktober.
  • Maak je graag kans op 500 liter gratis Premium Stookolie dankzij Vlaamse Oliecentrale/Comfort Energy? Doe dan voor 15 oktober mee aan onze wedstrijd.
  • De Gezinsbond organiseert diverse activiteiten in je buurt. Hiervoor zijn we steeds op zoek naar freelance begeleiders, specifiek voor de thema's '(B)eetje bij beetje leren proeven' (over proeven en het tafelgebeuren) en 'Het nieuwe erfrecht' (over vermogensverdeling). Bekijk de vacatures.

In de toekomst willen wij je blijven informeren, ook via e-mail. We volgen hierbij steeds de regels van onze privacy-disclaimer. Je kan deze raadplegen via volgende link: www.gezinsbond.be/privacy.

Je kan je persoonlijke gegevens nagaan, wijzigen en updaten via mijn.gezinsbond.be .

Volg ons op:
FacebookTwitter

Foutje gezien op de site. Graag hier melden.