Gezinsbond Ichtegem  -  Groeit met je mee
kopieer onderstaande link in je browser en blijf op de hoogte van alle activiteiten.

https://www.facebook.com/gezinsbond8480  

NIEUWE ECHO april 2018        
  Raadpleeg hier het agenda via Bonds activiteiten 2018
Hieronder vind je een verslag van de voorbije activiteiten maar ook de aankondiging van nieuwe activiteiten.


Met dank aan onze adverteerders!  We bevelen hen u warm aan.
Hier vind je de volledige lijst.

Wegens vertraging van de werkzaamheden aan het zwembad in Gistel zullen we onze zwemlessen niet kunnen
starten op de voorziene datum. Zodra we weten wanneer het zwembad weer open gaat, laten we onze nieuwe startdatum kennen!
Sorry, voor het ongemak!

(Goed nieuws: groen licht voor onze zwemlessen!)


(Als alles meezit, kunnen we in het najaar weer starten met watergewenning, kleuterzwemmen en zwemlessen beginners, gevorderden en vervolmaking
in het zwembad van Gistel, telkens op zaterdag van 10.30u. tot 11.15u en van 11.15u tot 12u. !)

Lees hier verder en schrijf spoedig in.Klik afbeelding aan!


Zin in een leuke vakantieactiviteit ?

Goesting om met je hele gezin Ichtegem per fiets te verkennen? Niet ver, niet duur!
Dit kan! Neem dan ook deel aan onze

             14de Fotofietszoektocht van de Bondgenoten!

Deelnemen kan van vrijdag15 juni tot en met zat. 15 sept. 2018


Wedstrijdformulieren vanaf 15 juni tegen slechts 3 euro bij onze Dagbladhandels Heidi, Torhoutbaan 5 en Sonja, Engelstraat 7.
De foto’s van deze fietszoektocht verschijnen ook op onze website www.gezinsbondichtegem.be
Afstand ongeveer 10 km. langs Ichtegemse wegen.

Wie zijn wedstrijdformulier tijdig ingevuld inlevert, ontvangt een prijs als hij/zij aanwezig is op de prijsdeling in Dorpshuis De Ster op zondag 23 september om 10u..

Waardevolle prijzen voor de winnaars! Iedereen kan deelnemen, je moet er echt geen echte rallyrijder voor zijn!
Ben je 16 of ouder en heb je zin om recreatief te voetballen?
Dit kan bij onze recreatieve minivoetbalclub ‘De Bondgenoten’

 Info:
Yves Maertens   0473983786

Hier vind je het fotoformulier.
Fotoformulier 1
Fotoformulier 2Schrijf hier in en wees er snel bij!39ste tweedehandsbeurs

VOLZET  voor standhouders  VOLZET

Zaterdag 15 september 2018  van 13.30u. tot 16.30u. in dorpshuis De Ster, Engelstraat 54,  Ichtegem                              

kinder-, tiener- en dameskledij,
speelgoed,
kinderboeken,
baby- en kinderartikelen,
kinderfietsen,
kinderwagens,
en nog veel meer …

Info: Cindy Matten, Melkerijstraat 21 Ichtegem tel. 051/58 09 50 cindyendanny@skynet.beDeze tweedehandsbeurs gaat uitzonderlijk door in de Ster in afgeslankte vorm wegens de verbouwingswerken aan de sporthal. We hopen dat onze najaarsbeurs weer in de sporthal kan doorgaan!

Jubileumconcert 90 jaar Gezinsbond Ichtegem –  40 jaar


 

 
Op zondag 30 september 2018 om 17.00 uur
St.-Michielskerk
- Ichtegem

TOEGANGSKAARTEN REEDS VERKRIJGBAAR !

Niet te missen, lees hier verder en schrijf in.Onze BONDSFIETSCLUB in samenwerking met Dorpshuis De Ster
startte zijn 30ste  fietsseizoen op woensdag 4 april 2018 !!!


Onze Bondsfietsclub nodigt opnieuw uit voor een wekelijkse afspraak elke woensdag tussen april en oktober.  We vonden een nieuw koppel Luc en Christa bereid om onze Fietsclub, samen met onze trouwe baankapiteins Roger, Wilfried, Gilbert, Freddy en Patrick, verder in goede banen te leiden! Hartelijk welkom! Hopelijk houden ze het evenveel jaren vol als Roger en Maria: 19 jaar!

We verzamelen telkens op woensdagnamiddag tegen 13.45 uur aan de dorpshuis De Ster, Engelstraat 54,  voor een aangename, ontspannende fietswandeling van om en bij de 30 km tegen gezapig tempo. Iedereen kan en mag mee! Jong en minder jong! Samen uit, samen terug thuis tegen ten laatste 17 uur. Onderweg voorzien we een sanitaire en koffiestop om wat bij te komen en bij te praten!

Zowel elektrische als gewone fietsen zijn welkom! Iedereen kan en mag mee! Gezelligheid is troef en ondertussen maken we de stramme spieren los en steken een frisse neus op. De fietstochten gaan altijd door tenzij het pijpenstelen regent!
Elke tocht wordt deskundig voorbereid en begeleid door onze baankapiteins!

LEES HIER MEER .
Op woensdag 4 april tekenden 24 trouwe en moedige fietsers present voor de eerste fietswandeling van het 30ste seizoen naar het Kippenmuseum in Keiem.
Op de foto herken je onze trouwe wegkapiteins Patrick Bogaert, Wilfried Christiaen, Freddy Deschryver, Roger Dewulf en Gilbert Masschaele en onze nieuwe coördinatoren Luc en Christa Debecker-Bolle.
Bondsvoorzitter Willy Hosten en centrumleidster Evelien Dedrie van het Lokaal Dienstencentrum de Ster  kwamen hen een goed en veilig fietsseizoen toewensen.
Wie nog wil aansluiten is heel welkom! Afspraak elke woensdag om 13.45u aan de Ster. Iedereen  kan mee ! Samen uit, samen thuis!               
recreatieve minvoetbalclub ‘De Bondgenoten” startte zijn 32ste voetbalseizoen ! 

Iedereen is welkom, iedereen kan erbij !


We spelen iedere donderdag in de sporthal in Ichtegem

       Van 18u. tot 19.15u. het 1ste uur
       Van 19.15u. tot 20.30u. het 2de uur     

Maximum 7 tegen 7

 
Bioscooptickets Kinepolis met spaarkorting online bestellen!

Onze leden kunnen rechtstreeks via  www.gezinsbond.be/ledenvoordelen

bioscooptickets online bestellen met spaarkorting!

De voucherprijs blijft 10.90 euro, er wordt automatisch 2 euro spaarkorting per gekocht ticket in je online spaarportemonnee geplaatst.Met de voucher kan je dan ofwel online je plaats boeken bij een Kinepolis naar keuze ofwel je voucher printen en meenemen en in een

Kinepolis inruilen voor een ticket.

Nog een extra service voor onze leden! Zeker interessant voor de komende kerstvakantie! Of misschien een cadeautip?Ons bestuursteam vierde 90 jaar Gezinsbond en huldigde bestuursleden!

Op zaterdag 16 juni was het bondsteam in de Klyteput samen voor de traditionele verjaardagsbbq 90 jaar Gezinsbond in Ichtegem!
Provinciaal voorzitter Jean-Pierre Landerwyn hield eraan deze viering bij te wonen en de bondseretekens uit te reiken. Nancy Versyck werd gehuldigd om 10 jaar bestuurslid-wijkverantwoordelijke en verantwoordelijke 'Koken voor kinderen', ze ontving een gepersonaliseerd beeldje van Terra Flamma.
Bondssecretaris Frank Despiegelaere en Gezinssportvoorzitter Patrick Verplancke werden gelauwerd om 25 jaar bondsengagement, ze ontvingen elk vier bondsmokken met passende teksten.
Nicole Vergote ontving het zilveren bondsereteken om 30 jaar inzet als bestuurslid-wijkverantwoordelijke en Willy Hosten mocht de hoogste bondsonderscheiding, het Tweede Ereplakket in ontvangst nemen om 40 jaar inzet als plaatselijk voorzitter, 40 jaar lid en 7 jaar voorzitter van het Gewestbestuur Houtland, lid van de Provinciale Vergadering en van de Algemene Vergadering in Brussel.
Vicevoorzitter Patrick Bogaert overhandigde namens het bestuursteam aan een compleet verraste Willy Hosten een gepersonaliseerd Kasperbeeldje waarin zijn inzet voor de Gezinsbond en de St.-Maartenstraditie gesymboliseerd werd.
Zijn echtgenote Ria kreeg een prachtige ruiker bloemen.Na enkele spannende spelletjes trabollen, mochten de heren dit jaar de overwinning claimen.


Bestuursteam Gezinsbond Ichtegem 4 september 2017


Naar aanleiding van de 6-jaarlijkse bestuursverkiezingen van de Gezinsbond namen we een nieuwe foto van ons bestuursteam:
vooraan v.l.n.r. Freddy Deschryver, Hilde Osteux, Patrick Bogaert, Willy Hosten, Frank Despiegelaere, Nico Wynthein, Raf Muylle
tweede rij: Nicole Vergote, Robrecht Claeys, Stijn Samyn, Hilde Vandekerkhof, Sara Declercq, Kathleen Vandenberghe, Hilde Gheleyns
derde rij: Chris Dewaele, Glenn Velle, Patrick Devos, Yves Maertens, Marc Dobbels, Patrick Verplancke

niet op de foto: Thomas Bert, Ann Blomme, Antoin Blomme, Thomas Bert, Lena Borra, Anje Crevits, Karien Dejonghe, Roger Dewulf, Rob Dingenen,  Cindy Matten, Lysianne Sabbe, Nancy Versyck, Johan Viaene.
 

Op de 6-jaarlijkse verkiezingen voor het bestuur van Gewest Houtland werden onze voorzitter Willy Hosten  opnieuw verkozen tot gewestvoorzitter, onze secretaris Frank Despiegelaere tot bestuurslid en onze vice-voorzitter Patrick Bogaert en penningmeester Nico Wynthein tot lid van de Gewestelijke algemene vergadering


G E Z I N S S P O R T  -  I C H T E G E M

De recreatie sportclub voor het gezin !

Leden van de Gezinsbond genieten fikse kortingen op alle activiteiten van Gezinssport!


Hiernaast links in de rubriek 'Gezinssport'  lees je alles over het recreatieve sportaanbod van Gezinsport: badminton, volleybal,
fitness voor dames en minvoetbal
en de fikse kortingen die Bondsleden genieten!


  

VAKANTIEVLINDERS ZOMER 2018


Traditiegetrouw maakt de Gezinsbond de zomer voor zijn leden extra aantrekkelijk met leuke en goedkope uitstapjes, en fraaie kortingen op tal van evenementen. Voor elk wat wils!
Bekijk het volledige overzicht hier.

Nog geen lid? Lid worden kan via deze link

 

 


 

Gezinsbond-logo

FacebookTwitter

Dat opvoeden niet altijd van een leien dakje loopt, weten we zelf heel goed. Elke ouder heeft wel eens een mindere dag en dat is oké. Toch kan een helpend woordje net op dat ene moment wonderen doen. Gebruik hiervoor onze stickers. Je kan ze gratis bestellen.


Tijdens de Week van de Opvoeding vind je overal leuke vormingsavonden. Wil je graag meer weten over grenzen stellen? Of ben je meer op zoek naar handvaten over de aanpak van jouw tiener? Een antwoord vind je vast in ons activiteitenaanbod.

Zo ga je om met nachtmerries van een kleuter

Een nachtmerrie overkomt ons allemaal weleens. Ook kleuters blijven er niet van gespaard. Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de kinderen tussen de drie en zes jaar minstens één keer per week eng droomt.

Hoe kan je omgaan met die nachtmerries van je kleuters? Wat doe je beter wél en wat beter niet? Wij geven je alvast 4 tips over hoe je er mee omgaat.

 

Lees erover op GoedGezind.be

Herbeleef de middeleeuwen

Op 19 en 20 mei brengt Quondam de middeleeuwen weer tot leven op het kasteeldomein 't Hooghuys in Berlaar. Ridders te paard, narren en tovenaars laten je kennismaken met het bruisende leven in de middeleeuwse stad.

 

Op de site van de abdij van Herkenrode beleef je op 20 mei dan weer een magische dag vol spektakel en betovering tijdens het familiespektakel de Sage van de Eenhoorn.

 

Herbeleef de middeleeuwen en neem deel aan talrijke activiteiten mét spaarkorting.

Open brief voor betere combinatie werk en gezin

De Gezinsbond staat helemaal achter de Europese Pijler voor Sociale Rechten (EPSR), een initiatief van de Europese Commissie uit '17. Deze Pijler bestaat uit 20 principes rond gelijke kansen inzake toegang tot de arbeidsmarkt, arbeidsvoorwaarden en sociale inclusie.

 

Uit de Pijler volgt een wetsvoorstel voor een betere combinatie van werk en gezin voor ouders en mantelzorgers. Het Europees Parlement en de Raad van Ministers besluiten samen over een voorstel van de Europese Commissie. Volgens de Belgische gezinsorganisaties moet ons land binnen de Raad een voortrekkersrol spelen en roept de ministers op de rechten van gezinnen en een Sociaal Europa te verdedigen.

 

Lees de open brief aan de ministers

Op piratenvakantie met de kleinkinderen

Wil je je tijd met je kleinkinderen op een actieve manier invullen? Scheep dan tijdens de zomervakantie in voor een midweek boordevol sport, spel en heel veel (piraten)plezier aan zee. Samen met andere grootouders en hun kleinkinderen.

 

Liever de Ardennen? In Houffalize ben je welkom voor een midweek met onder meer een beverexcursie, kajakken en bosspelen. Bij Gezinssport Vlaanderen, de sportieve dienst van de Gezinsbond, is er voor elk wat wils!

 

Schrijf je snel in

Advertentie
Raak geen spullen meer kwijt!

Merk alle spullen met de naamstickers en kledinglabels van Goedgemerkt en voorkom dat spullen kwijt of verwisseld raken. Met de handige stickers en labels merk je gemakkelijk flesjes, bekers, brooddozen, rompertjes, T-shirts en alle overige spullen. De labels van Goedgemerkt zijn kindvriendelijk en van de hoogste kwaliteit. Vaatwasser en magnetron bestendig.

 

Bestel nu met kortingscode GG-BOND-18 en krijg 20 % korting! Zorg dat je kindje goed voorbereid naar het kinderdagverblijf of school gaat.

Advertentie
De zomer beleef je bij Vayamundo!

Het belooft een heerlijke zomer te worden in Vayamundo Houffalize! Diep in de Ardennen ligt de kindvriendelijkste club van Wallonië.

 

De grootste troefkaart van dit hotel is het overdekte zwembad met glijbaan en wildwaterbaan. Kinderen halen hun hartje op in de vrije natuur onder begeleiding van onze Rangers. Deathride, rotsklimmen, vlotten bouwen… Het hotel beschikt zelfs over een panoramische wellnessverdieping met Finse sauna, dampbad en infraroodsauna.

 

Verzeker jezelf van een supercoole gezinsvakantie!

En er is nóg meer!

  • In Landhaus Kallbach, een familiaal hotel in het National Park Eifel, is gastvrijheid, comfort en lekker eten een garantie. Boek een verblijf in de periode van 2 juli tot 2 september en geniet van 1 gratis overnachting bij een boeking voor 3 of 7 nachten.
  • Tijdens het hemelvaartweekend wordt het Merodegebied omgetoverd tot een muzikaal wandelparadijs en worden erfgoedsites heuse concertzalen. Koop je ticket voor het Merodefestival (9 t.e.m. 13 mei) in voorverkoop met 2 euro spaarkorting.
  • We geven 10 dvd's van de film Paddington 2 weg! In deze langverwachte vervolgfilm voor de hele familie beleeft Paddington weer het ene doldwaze avontuur na het andere. Wil je kans maken op een exemplaar? Ga naar de wedstrijdpagina en doe mee aan de wedstrijd!

In de toekomst willen wij je blijven informeren, ook via e-mail. We volgen hierbij steeds de regels van onze privacy-disclaimer. Je kan deze raadplegen via volgende link: www.gezinsbond.be/privacy.

Je kan je persoonlijke gegevens nagaan, wijzigen en updaten via mijn.gezinsbond.be .

Volg ons op:
FacebookTwitter


© 2018 Gezinsbond vzw - Troonstraat 125 - 1050 Brussel - T. 02-507.88.11

Foutje gezien op de site. Graag hier melden.