Gezinsbond Ichtegem  -  Groeit met je mee
kopieer onderstaande link in je browser en blijf op de hoogte van alle activiteiten.

https://www.facebook.com/gezinsbond8480  

NIEUWE ECHO  januari 2019
  Raadpleeg hier het agenda via jaarprogramma 2019
Hieronder vind je een verslag van de voorbije activiteiten maar ook de aankondiging van nieuwe activiteiten.


Met dank aan onze adverteerders!  We bevelen hen u warm aan.Alle info over de ledenvoordelen kan je vinden op de gloednieuwe website:

https://ledenvoordelen.gezinsbond.be/kortingen

        


Donderdag 21 februari om 19.30u stipt

brood bakken : Nog slechts 2 plaatsen vrij !!!
Wie bakt liever zijn broodje zelf? Neem deel aan een workshop bakken!
Oud-Ichtegemnaar en bakker Ives Deprez organiseert workshops bakken in zijn bakhuis in Aartrijke!
Voor wie ? iedereen die graag brood wil bakken!
Wat maken we ?
*Een bloembrood    * een luxe vlechtbrood   * Ciabatta gebakken in houtoven

Meer weten? Beperkt aantal deelnemers! Klik snel hier.
Je leest er hier meer over. 


Inschrijven hoeft niet, maar je verneemt hier nog meer.
Hier verneem je er alles over.
Meer lezen kan hier.40ste Tweedehandsbeurs

Zaterdag 23 maart 2019 van 13u.30 tot 16u.30 in de Dorpshuis De Ster, Engelstraat 54, Ichtegem.

Zelf spullen verkopen kan voor deze beurs niet meer. Ze is VOLZET!

 
kinder-, tiener- en dameskledij,
 speelgoed,
 kinderboeken,
 baby- en kinderartikelen,
 kinderfietsen,
 kinderwagens
 en nog veel meer ...

Kom een kijkje nemen. Er is kinderopvang voorzien.

Info: Cindy Matten, Melkerijstraat 21 Ichtegem tel. 051/58 09 50 mattencindy@gmail.com

Volgende Tweedehandsbeurs op zaterdag 21 september  2019.Verneem er hier meer over.

Zin om de mogelijkheden van de GPS voor buitensport te leren kennen?Dit kan op onze infoavond op donderdag 4 april 2019 om 19u. In Dorpshuis de Ster, Engelstraat 54 !

Ben je ge´nteresseerd om te starten en weet je niet goed hoe eraan te beginnen, dan ben je hier aan het juiste adres. Heb je reeds een toestel of overweeg je een aanschaf, dan leer je hier alvast de knepen van zo'n toestel.

Keurig uitÚÚngezet door Wim Blomme van de GPS-Club West-Vlaanderen.

Lees meer en schrijf in.


Hier lees je meer en schrijf je in.


35ste PAASEIERENRAAP !!!   Paaszaterdag 20 april 2019
om 10.30u. voor alle kleuters en lagere schoolkinderen
in het kasteeldomein Rosendahl, MoerdijkstraatOpnieuw nodigen we al onze bondskinderen vanaf  geboortejaar 2016 tot en met 2007 uit om op paaszaterdag in het prachtige kasteeldomein Rosendaal paaseieren te komen zoeken! Maar ook de ouders, grootouders en oudere kinderen zijn welkom op onze paasaperitief!

Meer weten en inschrijven kan hier.


Hier lees je er alles over.


Zin in een wekelijks uurtje recreatief minivoetbal ?

Vanaf donderdag 4 oktober 2018 start onze recreatieve minvoetbalclub ‘De Bondgenoten” in de vernieuwde sporthal aan de Keibergstraat zijn 32ste voetbalseizoen ! Iedereen is welkom, iedereen kan erbij ! Nieuwe spelers heel hartelijk welkom! Voor een heel seizoen betalen leden Gezinsbond slechts 25 euro, niet-leden 35 euro, verzekering en lidmaatschap Gezinssport inbegrepen! Hiervan betaalt je Ziekenfonds een flink stuk terug! En uiteraard mag je eerst eens komen proeven en kennismaken om te zien of het wel dat is dat je zoekt…

We spelen iedere donderdag in de sporthal in Ichtegem van 18u. tot 19.15u. het 1ste uur, van 19.15u. tot 20.30u. het 2de uur

Maximum 7 tegen 7.  Wil deze uren respecteren!

Info: Johan Viaene 0485/695628 johan.viaene6@telenet.beVolgende voorjaarsreeks start op zaterdag 16 maart en eindigt op zaterdag 1 juni 2019, geen les tijdens de paasvakantie op 13 en 20 april 2019.


In het voorjaar kunnen we weer starten met watergewenning, kleuterzwemmen en zwemlessen beginners, gevorderden en vervolmaking in het zwembad van Gistel, telkens op zaterdag van 10.30u. tot 11.15u en van 11.15u tot 12u. !)

Lees hier verder en schrijf spoedig in.

Er is reeds een najaarsreeks gepland.Klik afbeelding aan!


30ste Fietsseizoen Bondsfietsclub

Het 30ste fietsseizoen loopt nog tot en met woensdag 26 september, maar de fietsers die aanwezig waren voor de start van het fietsseizoen hebben nog hun foto tegoed! Ze startten op woensdag 4 april met 24 moedige deelnemers! Vanaf dit seizoen tekenen Luc en Christa Debecker-Bolle voor de co÷rdinatie en ze doen dat voortreffelijk! Ze worden bijgestaan door onze ploeg onmisbare wegkapiteins: Patrick Bogaert, Wilfried Christiaen, Freddy Deschryver, Roger Dewulf en Gilbert Masschaele ! Op de foto zie je ook centrumleidster Evelien Dedrie van ons Dienstencentrum De Ster waarmee we samenwerken en bondsvoorzitter Willy Hosten die de fietsers een succesvol fietsseizoen kwamen toewensen.

LEES HIER MEER .Op woensdag 4 april tekenden 24 trouwe en moedige fietsers present voor de eerste fietswandeling van het 30ste seizoen naar het Kippenmuseum in Keiem.
Op de foto herken je onze trouwe wegkapiteins Patrick Bogaert, Wilfried Christiaen, Freddy Deschryver, Roger Dewulf en Gilbert Masschaele en onze nieuwe co÷rdinatoren Luc en Christa Debecker-Bolle.
Bondsvoorzitter Willy Hosten en centrumleidster Evelien Dedrie van het Lokaal Dienstencentrum de Ster  kwamen hen een goed en veilig fietsseizoen toewensen.
Wie nog wil aansluiten is heel welkom! Afspraak elke woensdag om 13.45u aan de Ster. Iedereen  kan mee ! Samen uit, samen thuis!               
recreatieve minvoetbalclub ‘De Bondgenoten” startte zijn 32ste voetbalseizoen ! 

Iedereen is welkom, iedereen kan erbij !


We spelen iedere donderdag in de sporthal in Ichtegem

       Van 18u. tot 19.15u. het 1ste uur
       Van 19.15u. tot 20.30u. het 2de uur     

Maximum 7 tegen 7

 
Bioscooptickets Kinepolis met spaarkorting online bestellen!

Onze leden kunnen rechtstreeks via  www.gezinsbond.be/ledenvoordelen

bioscooptickets online bestellen met spaarkorting!

De voucherprijs blijft 10.90 euro, er wordt automatisch 2 euro spaarkorting per gekocht ticket in je online spaarportemonnee geplaatst.Met de voucher kan je dan ofwel online je plaats boeken bij een Kinepolis naar keuze ofwel je voucher printen en meenemen en in een

Kinepolis inruilen voor een ticket.

Nog een extra service voor onze leden! Zeker interessant voor de komende kerstvakantie! Of misschien een cadeautip?Ons bestuursteam vierde 90 jaar Gezinsbond en huldigde bestuursleden!

Op zaterdag 16 juni was het bondsteam in de Klyteput samen voor de traditionele verjaardagsbbq 90 jaar Gezinsbond in Ichtegem!
Provinciaal voorzitter Jean-Pierre Landerwyn hield eraan deze viering bij te wonen en de bondseretekens uit te reiken. Nancy Versyck werd gehuldigd om 10 jaar bestuurslid-wijkverantwoordelijke en verantwoordelijke 'Koken voor kinderen', ze ontving een gepersonaliseerd beeldje van Terra Flamma.
Bondssecretaris Frank Despiegelaere en Gezinssportvoorzitter Patrick Verplancke werden gelauwerd om 25 jaar bondsengagement, ze ontvingen elk vier bondsmokken met passende teksten.
Nicole Vergote ontving het zilveren bondsereteken om 30 jaar inzet als bestuurslid-wijkverantwoordelijke en Willy Hosten mocht de hoogste bondsonderscheiding, het Tweede Ereplakket in ontvangst nemen om 40 jaar inzet als plaatselijk voorzitter, 40 jaar lid en 7 jaar voorzitter van het Gewestbestuur Houtland, lid van de Provinciale Vergadering en van de Algemene Vergadering in Brussel.
Vicevoorzitter Patrick Bogaert overhandigde namens het bestuursteam aan een compleet verraste Willy Hosten een gepersonaliseerd Kasperbeeldje waarin zijn inzet voor de Gezinsbond en de St.-Maartenstraditie gesymboliseerd werd.
Zijn echtgenote Ria kreeg een prachtige ruiker bloemen.Na enkele spannende spelletjes trabollen, mochten de heren dit jaar de overwinning claimen.


Bestuursteam Gezinsbond Ichtegem 4 september 2017


Naar aanleiding van de 6-jaarlijkse bestuursverkiezingen van de Gezinsbond namen we een nieuwe foto van ons bestuursteam:
vooraan v.l.n.r. Freddy Deschryver, Hilde Osteux, Patrick Bogaert, Willy Hosten, Frank Despiegelaere, Nico Wynthein, Raf Muylle
tweede rij: Nicole Vergote, Robrecht Claeys, Stijn Samyn, Hilde Vandekerkhof, Sara Declercq, Kathleen Vandenberghe, Hilde Gheleyns
derde rij: Chris Dewaele, Glenn Velle, Patrick Devos, Yves Maertens, Marc Dobbels, Patrick Verplancke

niet op de foto: Thomas Bert, Ann Blomme, Antoin Blomme, Thomas Bert, Lena Borra, Anje Crevits, Karien Dejonghe, Roger Dewulf, Rob Dingenen,  Cindy Matten, Lysianne Sabbe, Nancy Versyck, Johan Viaene.
 

Op de 6-jaarlijkse verkiezingen voor het bestuur van Gewest Houtland werden onze voorzitter Willy Hosten  opnieuw verkozen tot gewestvoorzitter, onze secretaris Frank Despiegelaere tot bestuurslid en onze vice-voorzitter Patrick Bogaert en penningmeester Nico Wynthein tot lid van de Gewestelijke algemene vergadering.


G E Z I N S S P O R T  -  I C H T E G E M

De recreatie sportclub voor het gezin !

Leden van de Gezinsbond genieten fikse kortingen op alle activiteiten van Gezinssport!


Hiernaast links in de rubriek 'Gezinssport'  lees je alles over het recreatieve sportaanbod van Gezinsport: badminton, volleybal,
fitness voor dames en minvoetbal
en de fikse kortingen die Bondsleden genieten!


 

Gezinsbond-logo

FacebookTwitter

Rookvrij opgroeien: een recht van ieder kind

Wekelijks beginnen in BelgiŰ honderd jongeren te roken. Dat moet veranderen. De Gezinsbond wil er, samen met de Alliantie voor een rookvrije samenleving, prioritair voor zorgen dat plaatsen waar onze jeugd komt rookvrij worden. Werk mee aan Generatie Rookvrij met deze inspirerende voorbeelden.

 

Samen hopen we ons doel te bereiken: geen enkel kind geboren vanaf 2019 dat begint met roken. Want ieder kind heeft het recht om rookvrij op te groeien.

Kinderen en cultuur: gaat dat goed samen?

 

Op het eerste zicht is het geen vanzelfsprekende combinatie. Baby's en peuters beseffen nog niet echt wat ze zien of horen en welke betekenis dat heeft. Toch heeft kunstbeleving zijn effecten! Lees erover op GoedGezind.

 

Wat willen ouders tijdens een culturele uitstap doen met hun kinderen? Wat verwachten ze ervan? Dat wordt bevraagd in een onderzoek van Vlieg. Elke ouder met kinderen van 0 tot 5 jaar kan de bevraging invullen Ún maakt kans op een elektrische bakfiets. Doe mee aan het onderzoek.

NIEUW: nu ook Libelle met spaarkorting


 

Gezellig koken, ravotten met de kinderen, van je huis de allerleukste plek maken, een weekendje met je partner of je vriendinnen of lekker ontspannen in je eentje. Het echte leven vind je in Libelle!

 

Neem je een abonnement op Libelle? Dan ontvang je 10 % spaarkorting Ún lees je Libelle al een dag vˇˇr hij in de winkel ligt. Bovendien krijg je onbeperkt toegang tot de digitale versie en maar liefst 6 extra specials.

 

Bestel nu je jaarabonnement

Ga ertussenuit tijdens de krokusvakantie

Als je kinderen zich amuseren, dan is het ook voor jou vakantie! Beleef met het hele gezin onvergetelijke momenten in De Bosberg of Reigersnest, de vakantiecentra van de Gezinsbond. De ideale kortbij-vakantie!

 

Speciaal tijdens de krokusvakantie verblijven kinderen gratis tijdens de midweek!

 

Maak gebruik van de krokuspromotie

NIEUW KAMP: stuur je kind naar 3D-experience

Dit jaar staat er een gloednieuw kampthema op het programma van AFYA, de sportieve jeugddienst van de Gezinsbond. Van 29 juli t.e.m. 2 augustus maakt je kroost in Sint-Jan-In-Eremo de coolste 3D-prints: naamkaartjes, muziekdoosjes, mini-hoovercrafts… En ze mogen allemaal mee naar huis!

 

Dit kamp is voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Schrijf je kind nu in en geniet als Gezinsbondlid van een vroegboekkorting van 25 euro.

 

Ontdek hier het aanbod

Advertentie
Elke dag de luxe van een subliem uitzicht

Meerzicht is het laatste project op de groene Duinenwatersite met zicht op het prachtige Duinenwatermeer. De prestigieuze residentie kijkt vooraan uit op het meer en achteraan op een riante parktuin. De ruime villa-appartementen zijn afgewerkt met exclusieve materialen en grote leefterrassen. Rust en luxe in hartje Knokke, op enkele minuten van het strand.

 

Ontdek hier het aanbod.

Advertentie
Maak kans om de ideale pannenkoekenpan te winnen

Op 2 februari, 40 dagen na Kerstmis vieren we Maria lichtmis. En dat doen we natuurlijk met... heerlijke pannenkoeken!

 

Doe mee met de Imperial & MyShopi actie en maak kans op 1 van de 100 pannenkoekenpannen.

En er is nˇg meer!

  • Een assisenproces op de planken, dat is 'De gifmoord' in Theater Elckerlyc. Een bekende soap-actrice wordt vermoord. Drie jaar later volgt het proces. Jij zetelt in de jury en beslist over schuld en onschuld. Met o.a. Karen Damen, Johny Voners, KŘrt Rogiers Ún met 15 % spaarkorting.
  • Waar komen onze huidige gebruiken vandaan? Dat ontdek je in het Openluchtmuseum van Bokrijk! Doe mee aan onze wedstrijd en maak kans op een gratis gezinsabonnement. Niet gewonnen? Niet getreurd! Bestel je gezinsabonnement t.e.m. 31 januari aan 70 i.p.v. 95 euro.
  • Zet de paasvakantie al feestend in en ga op vrijdag 5 april naar de MNM Back To The 90's & 00's in het Antwerps Sportpaleis. Bestel je tickets met 5 euro spaarkorting. Heb je die avond een oppas nodig? Maak dan gebruik van de Kinderoppasdienst van de Gezinsbond!

Je ontvangt deze mail omdat je lid bent van de Gezinsbond of omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. In de toekomst willen we je blijven informeren. We volgen hierbij steeds de regels van onze privacy-disclaimer. Je kan deze raadplegen via volgende link: www.gezinsbond.be/privacy.

Je kan je persoonlijke gegevens nagaan, wijzigen en updaten via mijn.gezinsbond.be.

Volg ons op:
FacebookTwitter


ę 2019 Gezinsbond vzw - Troonstraat 125 - 1050 Brussel - T. 02-507.88.11

 

Foutje gezien op de site. Graag hier melden.