Gezinsbond Ichtegem  -  Groeit met je mee
kopieer onderstaande link in je browser en blijf op de hoogte van alle activiteiten.

https://www.facebook.com/gezinsbond8480  

NIEUWE ECHO oktober 2018       
  Raadpleeg hier het agenda via Bonds activiteiten 2018
Hieronder vind je een verslag van de voorbije activiteiten maar ook de aankondiging van nieuwe activiteiten.


Met dank aan onze adverteerders!  We bevelen hen u warm aan.
Hier vind je de volledige lijst.


Alle kinderen, ouders en grootouders zijn welkom op onze jaarlijkse, grootse St.-Maartensviering !

* 40ste St.-Maartensfeest op zondag 4 nov. om 14u. aan de Ster.

* 38ste Bietenstoet en Volksfeest op vrijdag 9 nov. om 18.30u. op het Bruwierplein.

* St.-Maarten en Zwarte Piet thuis op bezoek.

Hier vind je de volledige Sintfolder.

Lees het volledige programma en schrijf tijdig in!


Dag van de Natuur – 20ste boomplanting zaterdag 17 november 2018 Dorpshuis De Ster 10.30 uur..Graag nodigen we al onze gezinnen die er sedert 1 oktober 2017 een baby bij kregen uit tot onze 18de Boomplanting ter gelegenheid van de Dag van de Natuur op zaterdag 17 november aanstaande. We doen een beroep op jullie medewerking: enerzijds willen we onze omgeving groener en gezonder maken voor onze kinderen en anderzijds een heel oude traditie verder zetten door elke geboorte te vereeuwigen met een boom. Een boom voor elk kind geboren sedert 1 oktober 2017 in de deelgemeente Ichtegem.

NIEUWE FORMULE _ NIEUWE FORMULE
_ NIEUWE FORMULE_ NIEUWE FORMULE_ NIEUWE FORMULE

Elk betrokken gezin wordt ook per brief via de gemeente uitgenodigd.
Er wordt
ÚÚn symbolische boom aangeplant bij  'Dorpshuis De Ster' .
Je krijgt de kans een boom aan te vragen om thuis te planten.

INSCHRIJVEN voor 5 november! Wees er snel bij.

Opgelet, afspraak
in Dorpshuis De Ster, Engelstraat 54.
Je leest er hier alles over.

Opnieuw zin in een avondje gezelschapsspellen? En om nieuwe spellen te leren kennen ? Kom dan naar onze

8ste Gezelschapsspellenavond

We verwachten je opnieuw of voor het eerst met het hele gezin op vrijdag 30 november 2018 vanaf 19u. in Dorpshuis De Ster, Engelstraat 54.

Lees er hier meer over.

Zin in een wekelijks uurtje recreatief minivoetbal ?

Vanaf donderdag 4 oktober 2018 start onze recreatieve minvoetbalclub ‘De Bondgenoten” in de vernieuwde sporthal aan de Keibergstraat zijn 32ste voetbalseizoen ! Iedereen is welkom, iedereen kan erbij ! Nieuwe spelers heel hartelijk welkom! Voor een heel seizoen betalen leden Gezinsbond slechts 25 euro, niet-leden 35 euro, verzekering en lidmaatschap Gezinssport inbegrepen! Hiervan betaalt je Ziekenfonds een flink stuk terug! En uiteraard mag je eerst eens komen proeven en kennismaken om te zien of het wel dat is dat je zoekt…

We spelen iedere donderdag in de sporthal in Ichtegem van 18u. tot 19.15u. het 1ste uur, van 19.15u. tot 20.30u. het 2de uur

Maximum 7 tegen 7.  Wil deze uren respecteren!

Info: Johan Viaene 0485/695628 johan.viaene6@telenet.be

Het zwembad in Gistel opent opnieuw op 5 november maar omwille van de winterperiode starten we onze reeksen zwemlessen pas opnieuw in het voorjaar!

Volgende voorjaarsreeks start op zaterdag 16 maart en eindigt op zaterdag 1 juni 2019, geen les tijdens de paasvakantie op 13 en 20 april 2019.

In het voorjaar kunnen we weer starten met watergewenning, kleuterzwemmen en zwemlessen beginners, gevorderden en vervolmaking in het zwembad van Gistel, telkens op zaterdag van 10.30u. tot 11.15u en van 11.15u tot 12u. !)

Lees hier verder en schrijf spoedig in.Klik afbeelding aan!


30ste Fietsseizoen Bondsfietsclub

Het 30ste fietsseizoen loopt nog tot en met woensdag 26 september, maar de fietsers die aanwezig waren voor de start van het fietsseizoen hebben nog hun foto tegoed! Ze startten op woensdag 4 april met 24 moedige deelnemers! Vanaf dit seizoen tekenen Luc en Christa Debecker-Bolle voor de co÷rdinatie en ze doen dat voortreffelijk! Ze worden bijgestaan door onze ploeg onmisbare wegkapiteins: Patrick Bogaert, Wilfried Christiaen, Freddy Deschryver, Roger Dewulf en Gilbert Masschaele ! Op de foto zie je ook centrumleidster Evelien Dedrie van ons Dienstencentrum De Ster waarmee we samenwerken en bondsvoorzitter Willy Hosten die de fietsers een succesvol fietsseizoen kwamen toewensen.

LEES HIER MEER .Op woensdag 4 april tekenden 24 trouwe en moedige fietsers present voor de eerste fietswandeling van het 30ste seizoen naar het Kippenmuseum in Keiem.
Op de foto herken je onze trouwe wegkapiteins Patrick Bogaert, Wilfried Christiaen, Freddy Deschryver, Roger Dewulf en Gilbert Masschaele en onze nieuwe co÷rdinatoren Luc en Christa Debecker-Bolle.
Bondsvoorzitter Willy Hosten en centrumleidster Evelien Dedrie van het Lokaal Dienstencentrum de Ster  kwamen hen een goed en veilig fietsseizoen toewensen.
Wie nog wil aansluiten is heel welkom! Afspraak elke woensdag om 13.45u aan de Ster. Iedereen  kan mee ! Samen uit, samen thuis!               
recreatieve minvoetbalclub ‘De Bondgenoten” startte zijn 32ste voetbalseizoen ! 

Iedereen is welkom, iedereen kan erbij !


We spelen iedere donderdag in de sporthal in Ichtegem

       Van 18u. tot 19.15u. het 1ste uur
       Van 19.15u. tot 20.30u. het 2de uur     

Maximum 7 tegen 7

 
Bioscooptickets Kinepolis met spaarkorting online bestellen!

Onze leden kunnen rechtstreeks via  www.gezinsbond.be/ledenvoordelen

bioscooptickets online bestellen met spaarkorting!

De voucherprijs blijft 10.90 euro, er wordt automatisch 2 euro spaarkorting per gekocht ticket in je online spaarportemonnee geplaatst.Met de voucher kan je dan ofwel online je plaats boeken bij een Kinepolis naar keuze ofwel je voucher printen en meenemen en in een

Kinepolis inruilen voor een ticket.

Nog een extra service voor onze leden! Zeker interessant voor de komende kerstvakantie! Of misschien een cadeautip?Ons bestuursteam vierde 90 jaar Gezinsbond en huldigde bestuursleden!

Op zaterdag 16 juni was het bondsteam in de Klyteput samen voor de traditionele verjaardagsbbq 90 jaar Gezinsbond in Ichtegem!
Provinciaal voorzitter Jean-Pierre Landerwyn hield eraan deze viering bij te wonen en de bondseretekens uit te reiken. Nancy Versyck werd gehuldigd om 10 jaar bestuurslid-wijkverantwoordelijke en verantwoordelijke 'Koken voor kinderen', ze ontving een gepersonaliseerd beeldje van Terra Flamma.
Bondssecretaris Frank Despiegelaere en Gezinssportvoorzitter Patrick Verplancke werden gelauwerd om 25 jaar bondsengagement, ze ontvingen elk vier bondsmokken met passende teksten.
Nicole Vergote ontving het zilveren bondsereteken om 30 jaar inzet als bestuurslid-wijkverantwoordelijke en Willy Hosten mocht de hoogste bondsonderscheiding, het Tweede Ereplakket in ontvangst nemen om 40 jaar inzet als plaatselijk voorzitter, 40 jaar lid en 7 jaar voorzitter van het Gewestbestuur Houtland, lid van de Provinciale Vergadering en van de Algemene Vergadering in Brussel.
Vicevoorzitter Patrick Bogaert overhandigde namens het bestuursteam aan een compleet verraste Willy Hosten een gepersonaliseerd Kasperbeeldje waarin zijn inzet voor de Gezinsbond en de St.-Maartenstraditie gesymboliseerd werd.
Zijn echtgenote Ria kreeg een prachtige ruiker bloemen.Na enkele spannende spelletjes trabollen, mochten de heren dit jaar de overwinning claimen.


Bestuursteam Gezinsbond Ichtegem 4 september 2017


Naar aanleiding van de 6-jaarlijkse bestuursverkiezingen van de Gezinsbond namen we een nieuwe foto van ons bestuursteam:
vooraan v.l.n.r. Freddy Deschryver, Hilde Osteux, Patrick Bogaert, Willy Hosten, Frank Despiegelaere, Nico Wynthein, Raf Muylle
tweede rij: Nicole Vergote, Robrecht Claeys, Stijn Samyn, Hilde Vandekerkhof, Sara Declercq, Kathleen Vandenberghe, Hilde Gheleyns
derde rij: Chris Dewaele, Glenn Velle, Patrick Devos, Yves Maertens, Marc Dobbels, Patrick Verplancke

niet op de foto: Thomas Bert, Ann Blomme, Antoin Blomme, Thomas Bert, Lena Borra, Anje Crevits, Karien Dejonghe, Roger Dewulf, Rob Dingenen,  Cindy Matten, Lysianne Sabbe, Nancy Versyck, Johan Viaene.
 

Op de 6-jaarlijkse verkiezingen voor het bestuur van Gewest Houtland werden onze voorzitter Willy Hosten  opnieuw verkozen tot gewestvoorzitter, onze secretaris Frank Despiegelaere tot bestuurslid en onze vice-voorzitter Patrick Bogaert en penningmeester Nico Wynthein tot lid van de Gewestelijke algemene vergadering


G E Z I N S S P O R T  -  I C H T E G E M

De recreatie sportclub voor het gezin !

Leden van de Gezinsbond genieten fikse kortingen op alle activiteiten van Gezinssport!


Hiernaast links in de rubriek 'Gezinssport'  lees je alles over het recreatieve sportaanbod van Gezinsport: badminton, volleybal,
fitness voor dames en minvoetbal
en de fikse kortingen die Bondsleden genieten!


 

Gezinsbond-logo

FacebookTwitter

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, organiseert de Gezinsbond op 2, 3 en 4 november weer het dubbele-korting-weekend. De deelnemende handelaars verwennen je dan met dubbele spaarkorting! Ook Standaard Boekhandel doet mee en geeft tijdens dit weekend maar liefst 10 % spaarkorting op boeken, multimedia en wenskaarten en 20 % spaarkorting op papier- en schrijfwaren.

 

Gebruik je lidkaart en win: de Gezinsbond beloont 25 deelnemende gezinnen met

een spaartegoed van 25 euro!

Sociaal verlof, ook voor opvang zieke kleinkinderen

 

Oma's en opa's zijn van onschatbare waarde voor de opvang van de kleinkinderen. Vele onder hen helpen hun kinderen om de balans werk en gezin (meer) in evenwicht te houden. Nochtans worstelen jonge grootouders zelf ook met het evenwicht tussen werken en zorgen voor familieleden.

 

Daarom vraagt de Gezinsbond een wettelijke regeling die grootouders de mogelijkheid geeft om sociaal verlof op te nemen voor de opvang van hun zieke kleinkinderen.

 

Lees er meer over op GoedGezind.be

Night of the Proms 2018

Een avond vol ambiance, verrassing en muzikale uitersten, dat is Night of the Proms. Gastheer Pieter Embrechts verwelkomt je graag op 23 en 24 november in het Antwerps Sportpaleis. Maak kennis met nationale en internationale topartiesten, laat je verbluffen door de muzikale hoogstandjes van het orkest en geniet samen met duizenden anderen van de sfeervolle cross-over tussen klassiek en pop.

 

Als lid van de Gezinsbond krijg je 2 euro spaarkorting op je ticket.

 

Bestel nu je tickets

Onderzoek: afspraken over de kinderen bij scheiding

Bij een scheiding hebben kinderen recht op goede afspraken tussen hun ouders. Daarom vraagt de Gezinsbond in het belang van de kinderen een verplicht ouderschapsplan vˇˇr een scheiding wordt uitgesproken.

 

Universiteit Antwerpen werkt samen met ons aan een onderzoek dat de invoering van dit ouderschapsplan kan bespoedigen. Het onderzoek wil ervaringen van gescheiden ouders in kaart brengen. Help je graag via een vertrouwelijk interview mee aan dit anoniem onderzoek?

 

Help mee aan het onderzoek

Fonkelende kerstdagen in De Bosberg


 

Duizenden toverlichtjes, gezelligheid en fijn samenzijn met familie en vrienden. Dat doe je in De Bosberg, het vakantiecentrum van de Gezinsbond. Kies een van de arrangementen en laat je verwennen:

  • Kerstarrangement: 3+1 gratis, 24-28 december
  • Oudejaarsarrangement: 28 december - 1 januari
  • Eindejaarsbreak: 2+1 gratis, 21-24 december

 

Reserveer nu je arrangement

Hoe gezinsvriendelijk is je werkgever?

De Gezinsbond lanceerde de campagne 'GEZINophetWERK'. Zo stimuleren we bedrijven en organisaties om gezinsvriendelijk te ondernemen. Op de nieuwe website GEZINophetWERK.be staan tips waarmee bedrijven aan de slag kunnen gaan Ún goede voorbeelden van bedrijven die er al mee bezig zijn.


Bedrijven met een gezinsvriendelijk personeelsbeleid kunnen het campagnecharter ondertekenen. Misschien kan je het charter ook aanbevelen bij je werkgever?

 

Lees er meer over

Advertentie
Wild van wild bij Colmar

De bladeren vallen, het wordt donker… Dus we maken het samen gezellig bij Restaurants Colmar. Hier ben je welkom om te genieten van heerlijke wildgerechten vanaf € 16.95, die nog lekkerder zijn met een glaasje wijn erbij. Drink je liever iets anders? Maak gerust je keuze: het drankenbuffet is altijd inbegrepen!

 

Voor meer informatie of online reservatie, ga snel naar www.colmar.be

Advertentie
Dubbele spaarkorting bij Brantano

De hele maand november krijg je als lid van de Gezinsbond dubbel zoveel voordeel bij Brantano. Tijdens deze periode ontvang je 10 % spaarkorting in plaats van 5 % op de volledige collectie (cumuleerbaar met andere acties, behalve met de bon uit het bonnenboekje).

 

Shop je liever online op brantano.be? Als je kiest voor afhalen in de winkel krijg je ook 10 % spaarkorting. Vergeet zeker je lidkaart niet!

 

Geniet meteen van je korting

En er is nˇg meer!

  • De Gezinsbond is met VeiligOnline.be genomineerd voor de '#SaferInternet4EU Awards'. Veilig Online biedt ouders advies om hen te versterken in de media-opvoeding van hun kinderen. Help ons met je stem om deze prijs te winnen. Je vindt ons project op de stempagina als 'Safely Online'.
  • Gezinssport Vlaanderen neemt je tijdens de krokusvakantie mee op een actieve vakantie in Athene en de Peleponnesos. (Her)ontdek de hoogtepunten van de Griekse cultuur op de fiets en te voet tijdens deze begeleide en unieke rondreis, speciaal voor gezinnen.
  • Waan je in de Schotse Highlands en geniet 3 uur lang van Keltische muziek, zang, Schotse dans, Ierse stepdance en humor. Koop je tickets voor Music Show Scotland met spaarkorting voor de voorstelling van 17 november in Antwerpen of 12 januari in Brussel.

In de toekomst willen wij je blijven informeren, ook via e-mail. We volgen hierbij steeds de regels van onze privacy-disclaimer. Je kan deze raadplegen via volgende link: www.gezinsbond.be/privacy.

Je kan je persoonlijke gegevens nagaan, wijzigen en updaten via mijn.gezinsbond.be .

Volg ons op:
FacebookTwitter

Foutje gezien op de site. Graag hier melden.