Activiteiten Gezinsbond

ST.-MAARTENSVIERING 2018

Alle kinderen, ouders en grootouders zijn welkom op onze jaarlijkse, grootse St.-Maartensviering !

* 40ste St.-Maartensfeest op zondag 4 nov. om 14u. aan de Ster.

* 38ste Bietenstoet en Volksfeest op vrijdag 9 nov. om 18.30u. op het Bruwierplein

* St.-Maarten en Zwarte Piet thuis op bezoek op zondag 4 nov. vanaf 18u., op St.-Maartensavond zaterdag 10 nov. vanaf 16u. * Bij voldoende vraag wil de Sint ook op zijn verjaardag zondag 11 nov. vanaf 17u langskomen!

40ste St.-Maartensfeest op zondag 4 nov. 2018 om 14u. De Ster

Om 14u. komt St.-Maarten met zijn Zwarte Pieten aangereden per koets, begeleid door de fanfare De Ware Vrienden. Wie mee opstapt in de St.-Maartensstoet, krijgt een ballon en een tombolabiljet en maakt kans op een leuke prijs! Trekking gedurende de pauze. In stoet gaan we naar de Sporthal voor een spetterende kindershow met Warre. Ouders en grootouders kunnen ondertussen genieten van een lekkere Sintwafel, koffie of drankje naar keuze en een gezellige babbel! Je steunt hiermee ons gratis kinderfeest!

Na de meespeelshow krijgt elk kind een zak snoep uit handen van Zwarte Piet. Kinderen van Bondsleden krijgen er nog een waardevol geschenk bovenop mits afgifte van hun geschenkbon. Gelegenheid om foto’s te nemen bij Sint en Piet! Einde omstreeks 17u. Gezinsbond Ichtegem biedt dit kinderfeest GRATIS aan !

38ste Bietenstoet op vrijdag 9 november ‘18 om 18.30u. op het Bruwierplein

in samenwerking met UNIZO, het St.-Maartenscomité en het Gemeentebestuur

De vrijdagavond voor St.-Maarten trekt onze traditionele Bietenstoet door het dorpscentrum. Kinderen dragen naar aloude traditie een uitgeholde St.-Maartensbiet mee met brandend kaarsje erin. Afstand maximum 2 kilometer. St.-Maarten rijdt mee op zijn schimmel en de Zwarte Pieten delen picknicken uit! Fanfare St.-Cecilia, herauten, steltenlopers en

vuurkunstenaars animeren de stoet. De politie zorgt voor onze veiligheid! Iedereen kan volledig gratis deelnemen! Op het einde van de tocht wordt gratis warme soep aangeboden door UNIZO bij het St.-Maartensvuur op het Bruwierplein. Daar gaat ook nog een vuurspektakel door. Zorg voor warme kledij, stevig schoeisel en eventueel reflecterende stroken. Bij al te slecht weer gaat de stoet niet door maar wel de wedstrijd ‘mooiste biet’.

Na de stoet kan je terecht in één van de vele stalletjes van het Smuldorp. We hopen je ook aan de smulstand van onze Gezinsbond te mogen verwelkomen! Bij ons kan je lekkere frietjes en een Keyte van de plaatselijke brouwerij Strubbe proeven! Onze Bietenstoet wordt opnieuw gevolgd door een waar Volksfeest met een live groep die voor de muzikale ambiance zorgt!

* Dank aan de Werkgroep St.-Maarten, de Politie, Elektro Fernand Mattheus, Wilfried Claeys en het Gemeentebestuur voor de medewerking !

Warme oproep!

We vragen alle bewoners van het traject waar onze bietenstoet voorbijkomt, een kaarsje of lichtje te plaatsen voor het raam of huis om hiermee de Sint in onze gemeente te verwelkomen! Oprechte dank voor de medewerking!

Traject van de Bietenstoet: Bruwierplein – links Engelstraat – rechtdoor Koekelarestraat – rechts Pinnewegel – rechts St.-Bertinuslaan – Rotonde links Moerdijkstraat – rechts Sparrestraat – links Sparrewegel – links Ringlaan – rechts Jules Vanhevelstraat – rechts Vossebeekstraat – pleintje – links Melkerijstraat – rechts Engelstraat - links Bruwierplein.

Wedstrijd mooiste biet en etalagewedstrijd UNIZO

Ieder kind dat een uitgeholde St.-Maartensbiet meedraagt, krijgt een lekkere Sintkoek en neemt automatisch deel aan onze tombola en wedstrijd ‘mooiste biet’ met 20 leuke prijzen: 10 voor de mooiste bieten, 10 worden gewoon verloot onder de deelnemers met biet ! Voor deze wedstrijd komen alleen de oorspronkelijke St.-Maartensbieten in aanmerking! Geen pompoenen dus!

Om deel te kunnen nemen aan de tombola en wedstrijd moet de biet:

* uitgehold zijn

* beschikken over ogen, neus en mond

* voorzien zijn van een brandend kaarsje of lichtje

* meegedragen worden in de Bietenstoet

Sorry, maar andere bieten komen NIET in aanmerking voor een prijs.

De prijzen van de bieten- en etalagewedstrijd van UNIZO worden op het einde van de Bietenstoet op het Bruwierplein uitgereikt!

Workshop Biet snijden op woensdag 7 november 2018

We voorzien opnieuw een GRATIS workshop op woensdag 7 november om 14u. en om 15u. op de speelplaats van Gemeenteschool “de Bever” onder leiding van bondsbestuursleden. Wij zorgen voor een gedeeltelijk uitgeholde biet. Je kind moet alleen materiaal meebrengen om die verder uit te hollen en uit te snijden. Kleuters moeten vergezeld zijn van een begeleid(st)er. Inschrijven ten laatste op maandag 5 november, maar liefst veel vroeger, bij voorkeur via www.gezinsbondichtegem.be of bij Willy Hosten, Sportlaan 24 0477/77 20 76. Het aantal deelnemers is beperkt en bondsleden genieten voorrang!

Wie niet naar de workshop komt, kan een biet halen bij volgende kindvriendelijke landbouwers:

Luc Bonny, Oostendestwg 108 (na 18u.)

Geert Carbonez, Rozendaalweg 25

Janis Vierstraete, Arthur Coussensstr 22

St.-Maarten thuis op bezoek!

Bondsgezinnen - ook grootouders - die het wensen, kunnen St.-Maarten en Zwarte Piet thuis uitnodigen! Veel gezinnen maken er een gezellig familiefeestje van, want de komst van Sint en Piet is voor elk kind een unieke gebeurtenis! De Goede man komt de kinderen aanmoedigen, niet bang maken!

De Sint gaat op stap op zondag 4 nov. vanaf 18u. en op St.-Maartensavond zaterdag 10 november vanaf 16u.

* Bij voldoende vraag wil de Sint ook op zijn verjaardag zondag 11 november vanaf 17u. langskomen !!!

Het uur waarop hij komt, wordt vooraf per mail meegedeeld. Wil dit bezoek aanvragen via onze website www.gezinsbondichtegem.be. Liefst zo vroeg mogelijk! Deelnemen kost slechts € 5 per gezin. Lid zijn van de Bond is wel een voorwaarde, maar iedereen kan natuurlijk lid worden! Info: Willy Hosten, Sportlaan 24, Ichtegem 0477/772076

Geschenkbonnen Geschenkbonnen Geschenkbonnen Geschenkbonnen

Alle kinderen uit onze bondsgezinnen geboren vanaf 2017 tot en met 2007 krijgen van Zwarte Piet op het einde van het St.-Maartensfeest een leuk geschenk in ruil voor een geschenkbon. Voorwaarde is wel dat het kind zelf zijn geschenk komt afhalen. Alleen in geval van ziekte mag een ander gezinslid - geen buren of vrienden - het geschenk afhalen !!!

Wie z’n geschenkbonnen na de zitdag van zaterdag 20 oktober aanvraagt, krijgt een bon voor een ‘troostgeschenk’ Vraag dus je geschenkbonnen bij voorkeur aan via www.gezinsbondichtegem.be voor 20 oktober !!! Je geschenkbonnen liggen dan klaar aan de drankbonnenstand in de sporthal op ons St.-Maartensfeest.

Het bezoek van Sint en Piet thuis vraag je bij voorkeur ook aan voor 20 oktober via onze website.

Wie over geen internet beschikt, kan terecht bij voorzitter Willy Hosten, Sportlaan 24 tel 0477/77 20 76.

Wie in Ichtegem school loopt, krijgt het bezoek van de Zwarte pieten van de Sint op school! Ze komen elk kind persoonlijk uitnodigen om deel te nemen aan onze St.-Maartensviering en bezorgen elk kind ook de programmabrochure ‘Ichtegem viert Sint-Maarten!’ Deze brochure is ook verkrijgbaar bij de voorzitter.

En traditioneel komt troubadour Wilfried Declerck de vrijdag voor de herfstvakantie met zijn accordeon de St.-Maartensliederen inoefenen!

Oprechte dank aan Wilfried Declerck en SMIK Koekelare voor de medewerking!

St-Maartenscd !!!

We verkopen ook tegen slechts 5 euro een leuke St.-Maartenscd ‘Ichtegem zingt St.-Maarten’. Heel interessant om de liedjes die troubadour Wilfried op school komt aanleren de vrijdag voor de herfstvakantie, thuis nog eens in te oefenen!

Deze cd met 14 liedjes is verkrijgbaar op de Bietenstoet en op ons St.-Maartensfeest aan de bondsstand, ook bij voorzitter Willy Hosten willy.hosten24@gmail.com

Wil je deelnemen aan één of meerdere activiteiten, schrijf dan in via onderstaande formulieren.

Doe aub een inspanning om die volledig in te vullen. Dank.GRATIS deelname workshop biet snijden op woensdag 7 november

deelname workshop biet: (* verplichte velden)

Naam gezin *
Adres *
Postnr Gemeente
Lidnummer * (enkel leden gezinsbond Ichtegem komen in aanmerking!!)
Kind(eren) *
Naam Voornaam

Geboortedatum
(DD/MM/JJJJ)

Geslacht
(jongen
/meisje)
om 14of 15 uur?

E-mail adres *
OpmerkingenGESCHENKBONNEN SINT-MAARTENSFEEST  zondag 4 nov. 2018 om 14u.:

aanvragen voor 22 oktober

Aanvraag geschenkbonnen voor het Sint-Maartensfeest op zondag 5 november
Enkel leden van de Gezinsbond afdeling Ichtegem komen in aanmerking voor het aanvragen van de geschenkbonnen!!

 (Ze liggen klaar bij de bonnenstand in de zaal)
 

Geschenkbonnen aanvragen : (* verplichte velden)

vragen hierbij gratis geschenkbonnen voor volgende kinderen 

Naam gezin *
Adres *
Postnr Gemeente
Lidnummer * (enkel leden gezinsbond Ichtegem komen in aanmerking!!)
Kind(eren) *
Naam Voornaam

Geboortedatum
(DD/MM/JJJJ)

   Leerjaar of  leefgroep BO (jongen
/meisje)

E-mail adres *
OpmerkingenSt.-Maarten thuis op bezoek!

zo spoedig mogelijk je bezoek aanvragen aub!


Aanvraag thuisbezoek van de Sint. Enkel geldig voor leden van Gezinsbond Ichtegem.
Inschrijving is pas geldig na overschrijving van de €5 op rekeningnummer  BE51 0680 7144 4062 van Gezinsbond Ichtegem.
Wij sturen de "brief" terug via email na ontvangst inschrijvingdeelname.

Aanvraag thuisbezoek Sint-Maarten: (* verplichte velden)

Naam gezin *
Adres *
Postnr Gemeente
Lidnummer * (enkel leden gezinsbond Ichtegem komen in aanmerking!!)
Datum * Zondag 4 nov., zaterdag 10 nov. en eventueel op zondagavond 11 november
  .Wat geniet je voorkeur?
Tijdstip *

Ten vroegste om uur
Ten laatste om uur

E-mail adres *
Opmerkingen


boven

Terug