Woord van de voorzitter

september 2018

 
                  
Goede bondsvrienden

Na deze lange, hete, ouderwetse zomer zijn we er weer. De batterijen goed opgeladen, klaar voor de tweede helft van het bondsjaar!

Zoals je weet, vieren we ons 90 jaar Gezinsbond Ichtegem. Niet met één grote manifestatie maar met meerdere kleinere activiteiten waarmee we hopen zoveel mogelijk leden te bereiken.

Ondertussen zat ons bestuursteam toch niet helemaal stil tijdens de vakantie: 10 bestuursleden waren van dienst bij de opening van de tuin Duriez - hiermee spijzen ze de bondskas - 15 bestuursleden hadden de handen vol om onze 7de kermisrommelmarkt weer te laten slagen niettegenstaande de hitte die zowel bestuursleden, standhouders als bezoekers bij momenten echt loom maakte… maar onze bondskas zal er opnieuw wel bij varen. Koken kost immers geld, ook bij de Gezinsbond! En op 18 augustus hielpen we mee aan de Jumbo Run om kinderen met een beperking een leuke dag te bezorgen in het teken van het circus.

Ondertussen denken we al weer aan de komende activiteiten. Je vindt ze verder in deze Echo. Klassiekers en nieuwe initiatieven. Twee wil ik er toch even uitpikken: Bushcraft en ons Jubileumconcert. Bushcraft of de kunst van het (over)leven met en in de natuur. Het is belangrijk dat we onze kinderen weer zoveel mogelijk in de natuur brengen, hen laten buiten spelen en ravotten, hen weghalen van het kleine of grote scherm binnen! Kinderen moeten kunnen blozen van de buitenlucht en weer vertrouwd worden met het wonderbaarlijke leven in de natuur! We willen hiertoe ons steentje bijdragen.

Ons jubileumconcert ‘…of zal ik over de Liefde zingen’ is zeker een must voor al onze bondsgezinnen! Daaromheen draait het toch allemaal in onze gezinnen, hoe ze ook zijn samengesteld, om de liefde ?! Daarom is het zo deugddoend die liefde te bezingen of ernaar te komen luisteren!

Tenslotte wens ik al onze gezinnen met scholieren en studenten een goeie start op 3 september! Een nieuw schooljaar vol nieuwe uitdagingen en kansen! Grijp ze met beide handen!

Willy HOSTEN, voorzitter

september 2018
                 
Terug